Reruns

Rosto - Korte film - 2018 - 15 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Rosto -

In het laatste deel van zijn Thee Wreckers-­vierluik graaft animator Rosto in zijn geheugen en onderbewustzijn. In zijn als vanouds bizarre universum levert dat verontrustende inzichten en vervreemdende ervaringen op over ouder worden.
 
Rosto, mogelijk de meest eigenzinnige animator van Nederland, trommelt voor de afsluiter van de Thee Wreckers Tetralogie zijn geanimeerde rockband weer op. Deze keer reflecteert hij in een nachtmerrieachtig scenario op de vervreemdende werking van herinneringen. Reruns is dan ook een persoonlijk en autobiografisch project, waarin de protagonist op Rosto zelf is gebaseerd en waarin teruggekeken wordt op zijn leven en gedachtenwereld. De combinatie van animatie, stop­-motion en live­-action verbeeldt het verband tussen droom, herinnering en werkelijkheid.

Tickets

Korte Animatiefilms 2

Louis Hartlooper Complex 2 zo 30 sep 15:45 - 17:20

Q&A bij Ultrakort - A Double Life.

15:45

Drive-by Paradise

In deze korte, surrealistische 3D-animatiefilm vol neonkleuren wordt een zelfverzekerde crimineel op schokkende wijze geconfronteerd met zijn verschrikkelijke daad.

Lengte: 6min
Regie: Jasper de Vries, Joren Hoogendijk
lees meer

15:51

Tides

Tragikomische stop-motionanimatie over een zeepierensteker, die tijdens zijn zware werk op de Waddenzee hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over meeuwen, ABBA en de winnaar die alles meeneemt.

Lengte: 4min
Regie: Fleur Sophie de Boer
lees meer

15:55

Swimming to the Moon

Korte stop-motionanimatie over Sam, een dromerige, introverte tiener die worstelt met de afkeuring van zijn vader als hij onderweg is naar de moskee om de Shahada uit te spreken.

Lengte: 4min
Regie: Madeleine Homan
lees meer

15:59

RIS

Korte, experimentele animatiefilm, bestaande uit diverse, op zichzelf staande fragmenten. Opgebouwd uit varianten van dezelfde beelden, vormt RIS drie verschillende, film noir-achtige verhalen.

Lengte: 3min
Regie: Jack Vinke, Dara Dharmaperwira
lees meer

16:02

Wijnwijven

Korte komische animatiefilm waarin drie vriendinnen, gewapend met flessen wijn, een club bezoeken. Daar loopt hun vrolijke uitgaansavond door eigen (wan)gedrag op chaotische wijze uit de hand.

Lengte: 3min
Regie: Esther Heerikhuisen
lees meer

16:05

Ultrakort - A Double Life

Heerlijk dubbelzinnig: een vrouw meet zich het uiterlijk (en gedrag) van manlief aan, maar de titel is tevens een knipoog naar de Oscar-genomineerde voorganger A Single Life van animatietrio Job, Joris & Marieke.

Lengte: 3min
Regie: Marieke Blaauw, Job Roggeveen, Joris Oprins
lees meer

16:08

Levenslessen van Cartoon-Box

Of we wat hebben aan de diverse levenslessen van Cartoon-Box is de vraag, maar zeker is dat deze gruwelijk komische sketches op de lachspieren werken.

Lengte: 8min
Regie: Joost Lieuwma
lees meer

16:16

Knuppel

Een even absurdistisch als grimmig animatieportret van de nieuwe politiewapenstok, waar rake klappen mee worden uitgedeeld. Is dat geweld wel gerechtvaardigd?

Lengte: 4min
Regie: Reynaert Vosveld
lees meer

16:20

Bei mir bist du schön

Een lieve oma kijkt in deze weemoedige animatiefilm uit naar de komst van haar kleindochter. Maar dat blijkt niet wederzijds. Voor het bezoek voorbij is, moet oma de warme band hebben hersteld.

Lengte: 13min
Regie: Bouwine Pool
lees meer

16:33

Sand Wanderer

In deze korte animatiefilm moet een jonge woestijnbewoner de voetstappen volgen, die zijn stamgenoten in het zand achterlieten.

Lengte: 7min
Regie: Eric Giessmann
lees meer

16:40

Finity Calling

Stop-motionanimatie over de rol van vergankelijkheid in ons leven. Een spelende jongen verstoort de sociale groepsorde binnen een kamer met etende mensen. De gevolgen zijn explosief.

Lengte: 15min
Regie: Jasper Kuipers
lees meer

16:55

Reruns

In het laatste deel van zijn Thee Wreckers-vierluik graaft animator Rosto in zijn geheugen en onderbewustzijn. In zijn als vanouds bizarre universum levert dat verontrustende inzichten en vervreemdende ervaringen op over ouder worden. 

Lengte: 15min
Regie: Rosto -
lees meer
17:20

My Foolish Heart

Hoogt 1 zo 30 sep 22:15 - 23:54

Engels ondertiteld. Met Reruns als voorfilm.

Gouden Kalf Competitie Korte Films 3

Hoogt 1 wo 3 okt 15:30 - 16:51

Q&A met regisseurs Jeroen van 't Hullenaar en Coen Eigenraam van KORT! - Mensendagen.

15:30

KORT! - Emily

Een oude bloemenverkoopster overziet in deze animatiefilm haar leven. Ze heeft veel gegeven en met haar boeketten menig liefde bezegeld, maar zal ze zelf ooit bloemen ontvangen?

Lengte: 8min
Regie: Marlies van der Wel
lees meer

15:36

KORT! - Mensendagen

Een kikker wordt herboren in het lichaam van een mens. Terwijl deze man, Allard, vervreemd raakt van zijn vertrouwde wereld, zoekt de kikker in hem zijn weg terug naar het ven waar hij vandaan komt.

Lengte: 11min
Regie: Coen Eigenraam, Jeroen van 't Hullenaar
lees meer

15:46

Q&A - Mensendagen


15:53

KORT! - Gutmensch

Wat kun je in het dagelijkse leven nou écht doen aan de vluchtelingencrisis? In deze confronterende film doet Marjolijn haar best door de Afghaanse Zohre onder haar hoede te nemen.

Lengte: 10min
Regie: Sabine Lubbe Bakker
lees meer

16:03

KORT! - Tienminutengesprek

In deze moordlustige vingerverfkomedie komen alle frustraties van een juf eruit tijdens het zoveelste tienminutengesprek met een ouder, die geen idee heeft van wat haar werk werkelijk inhoudt.    

Lengte: 12min
Regie: Jamille van Wijngaarden
lees meer

16:14

KORT! - Stray Sheep

Verlies, opoffering en verbintenis gaan hand in hand in deze metaforische film over een vreemdeling, die in Nederland komt trouwen met een Nederlands-Koerdische vrouw.

Lengte: 13min
Regie: Madja Amin
lees meer

16:26

Q&A - Stray Sheep


16:33

Reruns

In het laatste deel van zijn Thee Wreckers-vierluik graaft animator Rosto in zijn geheugen en onderbewustzijn. In zijn als vanouds bizarre universum levert dat verontrustende inzichten en vervreemdende ervaringen op over ouder worden. 

Lengte: 15min
Regie: Rosto -
lees meer
16:51

Gouden Kanshebbers | Korte Film & Televisiedrama

Louis Hartlooper Complex 2 do 4 okt 19:00 - 21:06

Genomineerden op het grote doek, voorzien van context en verdieping.

Credits

Regie Rosto -
Scenario Rosto -
Productiebedrijf
Montage
Muziek
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland, Frankrijk, België