In de vierde Mees Kees-film valt de popu­laire meester onverwacht uit als coach van het schoolvoet­bal­team. Voor 6B is de lol er zo wel vanaf. Lukt het Tobias om het toer­nooi te redden?

In de vierde Mees Kees-film zit klas 6b midden in de schoolvoet­bal­com­petitie. Ook al is Tobias beslist geen nieuwe Messi, met Mees Kees als voet­bal­coach is het toch erg leuk. Maar wat is wél zijn talent? De rest van de klas weet wel het antwoord op Mees Kees’ vraag wat ze later willen worden: Sep wordt komiek, Aukje dokter, Tom reken­wonder, Winston rapper en Hasna lerares. Als de meester plot­seling uitvalt en de dicta­to­riale Dreus het train­ingsstokje overneemt, weet Tobias het hele­maal niet meer.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Sound Design

Titel: Mees Kees langs de lijn
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

Gouden Kalf winnaar

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2017)
Paul Voorthuysen

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte