Aan de hand van casestudies, ervaringen en beeldmateriaal gaat Peter Monsaert in op zijn werkproces als regisseur.

De Vlaamse regisseur Peter Monsaert (Offline, La Ciel Flamand) schrijft zijn eigen films. Gefascineerd door alles wat om hem heen gebeurt, bedenkt hij graag verhalen die geloofwaardig zijn voor hemzelf en voor zijn publiek. Centrale thema’s in zijn werk zijn verbinding, hoop en complexe familiebanden. Zo gaat zijn nieuwste film Nowhere over een ex-vrachtwagenchauffeur die een dakloze tiener onder zijn hoede neemt.

Tijdens deze Prof Talk gaat Monsaert in op het belang van dialoog en connectie. Hij houdt een pleidooi voor het zien van meer grijstinten en vertelt hoe begrip hebben voor de ander niet alleen een belangrijke rol speelt in zijn films, maar in de hele maatschappij.

Combiticket Prof Talk + Nowhere
Verleng je festivalbezoek! Bij aankoop van een ticket voor de NFF Prof Talk:Peter Monsaert bestel je een gratis ticket voor zijn nieuwste film Nowhere. De NFF-première van Nowhere vindt plaats na afloop van de Prof Talk, om 18:30. Claim je gratis ticket in het betaalvenster. Kijk hier voor meer informatie over de film.

Datum: zaterdag 24 september
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Stadsschouwburg - Blauwe Zaal
Prijs: €19,50 regulier, €13,50 studenten
Taal: Engels

Mede mogelijk gemaakt door Dutch Directors Guild (DDG).

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals Prof Talk