Ga naar inhoud
Het speelveld om ons heen verandert snel en steeds weer ontstaan er nieuwe uitdagingen. Waar staan we als Nederlandse filmsector? Waar liggen kansen om ons te onderscheiden en welke inspiratie kunnen we halen uit de filmlanden om ons heen?

Het speelveld om ons heen verandert snel en steeds weer ontstaan er nieuwe uitdagingen. Laat je op NFF inspireren met special guests Ninja Thyberg (Pleasure, 2021) en Adil El Arbi, samen met Bilall Fallah regisseur van Rebel (2022) en Hollywood blockbuster Bad Boys for Life (2020). Presentator Cesar Majorana zal in een panelgesprek dieper inzoomen op hun visie als filmmaker en manier van werken. Hoe onderscheid je je als filmmaker te midden van de enorme productiegolf die wereldwijd gaande is? Wat zijn hun persoonlijke lessen? En wanneer weet je of je een goed idee te pakken hebt? Het Filmfonds nodigt je uit!

De sessie wordt ingeleid door Bero Beyer (directeur Nederlands Filmfonds). Gevolgd door een inkijkje van Brits onderzoeksbureau Olsberg SPI over het lopende onderzoek naar succes en impact van de Nederlandse filmindustrie in vergelijking met Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Vlaanderen en Wallonië.

Na het panelgesprek is er ruimte om vragen te stellen aan alle sprekers.

Sprekers:
- Adil El Arbi – regisseur (Rebel 2022, Bad Boys for Life 2020)
- Ninja Thyberg – regisseur (Pleasure 2021)
- Neil Watson – researcher Olsberg SPI
- Cesar Majorana – presentator
- Bero Beyer – directeur Nederlands Filmfonds

Datum: vrijdag 23 september 2022
Tijd: 11:30 - 13:00
Locatie: Stadsschouwburg - Grote Zaal
Taal: Nederlands/Engels

In samenwerking met het Nederlands Filmfonds.

Professionals Prof Talk NFF Conferentie

Stills

De-Veroordeling_st_4_jpg_sd-high_Photo-Sal-Kroonenberg-copyright-BIND (2).jpg