Voortgezet onderwijs

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs vind je op het Nederlands Film Festival voor elk leerjaar met zorg geselecteerde recente en relevante films, vaak omlijst met een voorfilm en altijd met een nagesprek. In 2020 pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Bekijk een Nederlandse film in je klas, inclusief kijktips via korte video’s, een videoboodschap van de makers en een festivalbox om de klas aan te kleden geheel in NFF-stijl. Afsluiten doe je met de online filmles van NFF. De educatieve filmvertoningen kunnen naar wens uitgebreid worden met extra opties, zoals een persoonlijk bericht van de makers tot een compleet NFF-feest met rode loper en Gouden Kalf bij jou op school!

Aanmelden

Aanmelden voor het NFF educatieprogramma kan tot en met 17 juli via het aanmeldformulier. Voor het eerst biedt het NFF het educatieprogramma niet alleen tijdens de negen festivaldagen aan, maar gedurende drie weken. De NFF educatieprogramma’s kunnen ingepland worden tussen de start van het NFF op 25 september en de start van de herfstvakantie in Utrecht op 17 oktober. Nu het op scholen drukker dan ooit is, willen wij deelnemende scholen meer ruimte geven om het educatieprogramma op een geschikt moment in te plannen.

Bij nieuwe maatregelen en richtlijnen, aangekondigd door de overheid en/of het RIVM met gevolgen voor het onderwijs, is het mogelijk om gratis te annuleren. Meer weten over de invulling van de educatieprogramma’s en de maatregelen die het NFF neemt om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je het NFF in de Klas Startpakket met één of meerdere extra’s uitbreiden? Geef je voorkeursdata en favoriete uitbreidingsmogelijkheid aan op het aanmeldformulier. Hierna zal een van onze medewerkers zal spoedig contact opnemen. 

Contact

Vragen over de film? Wensen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.


 

De uitbreidingsmogelijkheden

NFF in de Klas Startpakket

Inspireer je klas met een NFF filmprogramma inclusief verdiepend lesmateriaal en een videoboodschap van de maker.

Wat krijg je? 

  • Een NFF filmprogramma naar keuze in de klas (te bekijken op het digibord of via een beamer).
  • Online lespakket voor een inhoudelijke voor- en nabespreking met je klas.
  • Een videoboodschap van de maker.
  • Leuke kijktips om je ervaring nog educatiever te maken.
  • De NFF Filmkit waarmee je de klas omtovert tot een NFF-bioscoop!
NFF in de Klas PLUS: In gesprek met de filmmaker

Ontvang een persoonlijk aan de klas gerichte videoboodschap van de filmmaker of stel al je vragen tijdens een live online nagesprek.
De uitbreidingsmogelijkheid is niet voor elk filmprogramma mogelijk. Neem contact op met [email protected] voor meer informatie. Voor dit programma geldt op=op

NFF in de Klas PLUS: Gastdocent in de klas

Liever een ervaren filmdocent in de klas om de bijbehorende filmles te verzorgen? NFF maakt het mogelijk! Wij regelen een gespecialiseerde gastdocent die de klas meeneemt in de wereld van beeldeducatie. Voor dit programma geldt op=op

De Grote PLUS

De hele school staat voor één dag compleet in het teken van het NFF. We halen alles uit de kast om jullie school tot een NFF festivallocatie om te toveren, inclusief rode loper, Gouden Kalf, groot scherm en (online) aanwezige makers! Dit pakket is uitsluitend in de festivalweek (25 september t/m 3 oktober) te boeken en is een uitbreiding op het bestaande NFF in de klas Startpakket. Voor een offerte neem contact met [email protected]. Voor dit programma geldt op=op