Voortgezet onderwijs

Onze huidige samenleving vraagt om beeldbewuste kijkers en makers. Daarin kun jij als leraar het verschil maken met het programma van het Nederlands Film Festival.

Stimuleer makers in de dop om hun filmskills naar een hoger plan te tillen met het Junior Gouden Kalveren Gala, of duik met je leerlingen in de nieuwste en leukste festivalfilms met inspirerend en toegankelijk lesmateriaal voor alle leerjaren en niveaus.

Inschrijven

De inschrijving voor 2022 is gesloten. In mei 2023 kun je weer inschrijven voor de volgende festivaleditie.

Programma

20191002 NFF Utrecht Blik Op De Set 12 Ramon Mangold

Gesloten: NFF Filmvertoning in de bioscoop

Met het NFF Educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs ga je voor een echte NFF-bioscoopervaring met de hele klas. Je kiest een film aansluitend bij leerdoelen en het leerjaar van je leerlingen. Bij de film ontvang je een bijbehorend lespakket dat inspeelt op de thematiek van de film en de basisprincipes van Filmeducatie.

Educatie VO workshop junior GK

Gesloten: Workshop Junior Gouden Kalveren

Streamingplatforms als Netflix en Videoland hebben geen geheimen meer voor jongeren en door social media als Instagram en TikTok delen zij ook dagelijks hun eigen verhalen via beeld. Met het Junior Gouden Kalveren Gala kunnen de makers in de dop hun dagelijkse film- en storytellingskills tot een hoger niveau brengen.

NFF Thuis foto Momenttom

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de educatienieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs.