Voortgezet onderwijs

Het NFF komt naar de middelbare school! Stimuleer makers in de dop om hun filmskills naar een hoger plan te tillen met het Junior Gouden Kalveren Gala, of duik met je leerlingen in de nieuwste en leukste festivalfilms met inspirerend en toegankelijk lesmateriaal voor alle leerjaren en niveaus. Jongeren vertellen op social media meer dan ooit verhalen via beeld. Waarom leren zij dan niet standaard over film op school? Het NFF daagt alle leraren van Nederland uit om daar verandering in te brengen. Zo leert de jeugd om beeldverhalen te begrijpen en maken, voor het heden én de toekomst.

 

Het Programma:

  • Gesloten: NFF Filmvertoning in de klas

    Met het NFF Educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs creëer je een echte NFF-bioscoop ervaring. Je kiest een film aansluitend bij leerdoelen en het leerjaar van je leerlingen. Bij de film ontvang je een bijbehorend lespakket dat inspeelt op de thematiek van de film en de basisprincipes van Filmeducatie. Met de NFF Filmkit transformeer je het vertrouwde klaslokaal om tot een feestelijke filmfestivallocatie: een uitje naar de bios zonder reistijd, en weinig tot geen voorbereidingstijd. Zelf een mini filmfestival organiseren op school wordt zo kinderspel!

    Leer meer
  • Gesloten: Workshop Junior Gouden Kalveren Gala

    Streamingplatforms als Netflix en Videoland hebben geen geheimen meer voor jongeren en door social media als Instagram en TikTok delen zij ook dagelijks hun eigen verhalen via beeld. Sinds de start van de pandemie is de rol van video alleen maar groter geworden en uitgegroeid tot het meest gebruikte medium. Met het Junior Gouden Kalveren Gala kunnen de makers in de dop hun dagelijkse film- en storytellingskills tot een hoger niveau brengen.

    Leer meer