Voortgezet onderwijs

Onze huidige samenleving vraagt om beeldbewuste kijkers en makers. Daarin kun jij als leraar het verschil maken met het programma van het Nederlands Film Festival.

Stimuleer makers in de dop om hun filmskills naar een hoger plan te tillen met het Junior Gouden Kalveren Gala, of duik met je leerlingen in de nieuwste en leukste festivalfilms met inspirerend en toegankelijk lesmateriaal voor alle leerjaren en niveaus. Kom tussen 21 en 30 september met je klas naar Utrecht voor een echte bioscoopervaring op het festival.

Junior Kalveren Gala Desiree Schippers gele kalveren

Direct naar het inschrijfformulier

Programma

20191002 NFF Utrecht Blik Op De Set 12 Ramon Mangold

NFF Filmvertoning in de bioscoop

Met het NFF Educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs ga je voor een echte NFF-bioscoopervaring met de hele klas. Je kiest een film aansluitend bij leerdoelen en het leerjaar van je leerlingen. Bij de film ontvang je een bijbehorend lespakket dat inspeelt op de thematiek van de film en de basisprincipes van Filmeducatie.

Educatie VO workshop junior GK

Workshop Junior Gouden Kalveren

Streamingplatforms als Netflix en Videoland hebben geen geheimen meer voor jongeren en door social media als Instagram en TikTok delen zij ook dagelijks hun eigen verhalen via beeld. Met het Junior Gouden Kalveren Gala kunnen de makers in de dop hun dagelijkse film- en storytellingskills tot een hoger niveau brengen.

Filmhub Inspiratiemiddag Claudia Rison fotografie 02707

Maaktraining voor leraren

Deelname is gratis

In deze sessie leer jij in twee uur hoe je laagdrempelig met jouw leerlingen een stop-motion film kunt maken. Stop-motion is een laagdrempelige filmtechniek die geschikt is voor alle niveaus en leeftijden, waar je prachtige eindresultaten mee kunt krijgen. Je doorloopt de volgende stappen: het bedenken van een verhaal, het opnemen en de montage.

Deze workshop is ontwikkeld door NFF, Filmhub Midden en Hoogt on Tour. Foto van Claudia Rison.


Still Shabu

Filmvertoning bij jou in de buurt

Het NFF komt naar je toe, met filmvertoningen door het hele land. Scholen in alle regio's kunnen zo in de eigen buurt een onvergetelijke dag in festivalsfeer meemaken.

NFF Thuis foto Momenttom

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de educatienieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs.