Voortgezet onderwijs

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs vind je op het Nederlands Film Festival voor elk leerjaar met zorg geselecteerde recente en relevante films, vaak omlijst met een voorfilm en altijd met een nagesprek. In 2020 pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Bekijk een Nederlandse film in je klas, inclusief kijktips via korte video’s, een videoboodschap van de makers en de NFF Filmkit om de klas geheel in NFF-stijl aan te kleden. Of kies voor een echt Junior Kalveren Gala bij jou op school. 

Bekijk hier het volledige NFF educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs.

Programma overzicht

Aanmelden
De deadline om jouw klas aan te melden voor het NFF is gesloten. Heb je een vraag over het programma van dit jaar? Neem contact op met [email protected].

COVID-19
Bij nieuwe maatregelen en richtlijnen, aangekondigd door de overheid en/of het RIVM met gevolgen voor het onderwijs, is het mogelijk om gratis te annuleren. Meer weten over de invulling van de educatieprogramma’s en de maatregelen die het NFF neemt om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Neem gerust contact met [email protected]

Contact

Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.


 

 • Stoomcursus filmanalyse voor docenten

  Speciaal voor docenten in het voortgezet onderwijs die interesse hebben in filmeducatie organiseert Filmhub Midden samen met het Nederlands Film Festival (NFF) een inspirerende stoomcursus Filmanalyse. Met praktische tips, gratis beschikbaar lesmateriaal dat direct in de klas toe te passen is, en verhalen van ervaren collega’s uit de regio.

  Het lesmateriaal vind je hier.
  Doe de cursus

De NFF Filmkits

UITVERKOCHT: NFF in de Klas Startpakket

Inspireer je klas met een NFF filmprogramma inclusief verdiepend lesmateriaal en een videoboodschap van de maker.

Wat krijg je? 

 • Een NFF filmprogramma naar keuze in de klas (te bekijken op het digibord of via een beamer)
 • Online lespakket voor een inhoudelijke voor- en nabespreking met je klas
 • Een videoboodschap van de maker
 • Leuke kijktips om je ervaring nog educatiever te maken
 • De NFF Filmkit waarmee je de klas omtovert tot een NFF-bioscoop

Kosten van de educatievertoningen zijn: €2,75 per leerling

UITVERKOCHT: NFF in de Klas PLUS: In gesprek met de filmmaker

Ontvang een persoonlijk aan de klas gerichte videoboodschap van de filmmaker of stel al je vragen tijdens een live online nagesprek.
De uitbreidingsmogelijkheid is niet voor elk filmprogramma mogelijk. Neem contact op met [email protected] voor meer informatie.Voor dit programma geldt op=op.

Kosten meerprijs: €80,-

UITVERKOCHT: NFF in de Klas PLUS: Gastdocent in de klas

Liever een ervaren filmdocent in de klas om de bijbehorende filmles te verzorgen? NFF maakt het mogelijk! Wij regelen een gespecialiseerde gastdocent die de klas meeneemt in de wereld van beeldeducatie. Voor dit programma geldt op=op.

Kosten meerprijs: €150,-

UITVERKOCHT: De Grote PLUS

De hele school staat voor een dagdeel compleet in het teken van het NFF. We halen alles uit de kast om jullie school tot een NFF festivallocatie om te toveren, inclusief rode loper, Gouden Kalf, groot scherm en (online) aanwezige makers!

Dit pakket is uitsluitend in de festivalweek (25 september t/m 3 oktober) te boeken en is een uitbreiding op het bestaande NFF in de klas Startpakket. Voor een offerte neem contact met [email protected]. Voor dit programma geldt op=op

Kosten van De Grote PLUS: €450 (voor een dagdeel).