Voortgezet onderwijs

Tijdens het Nederlands Film Festival, van 27 september tot en met 5 oktober, mag Utrecht zich weer dé filmhoofdstad van Nederland noemen. Voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs vind je op het NFF voor elk leerjaar met zorg geselecteerde recente en relevante films, vaak omlijst met een voorfilm en altijd met een nagesprek. En via workshops leren leerlingen in de praktijk hoe je zelf een film of een verhalende game maakt.

Met de klas naar het NFF? Daar steek je wat van op!

Met de klas naar het NFF is meer dan een leuk dagje uit. In een wereld waarin overal om ons heen bewegende beelden te zien zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Het NFF wil mediawijsheid stimuleren, o.a. door het aanbieden van gratis verdiepend lesmateriaal, nagesprekken met cast en/of crew en het organiseren van workshops door filmprofessionals.

Aanmelden

De online inschrijvingen voor het educatieprogramma 2019 zijn gesloten. Heeft u zich nog niet ingeschreven, maar wilt u wel graag deelnemen aan het educatieprogramma? Neem telefonisch contact op met de afdeling Educatie (via 030-2303800) om de mogelijkheden te overleggen.

Programma

 

Filmvertoningen    Workshops en activiteiten Lesmateriaal

Contact

Vragen over de film? Wensen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.