Het NFF komt naar het middelbaar beroepsonderwijs met de inspirerende workshop Social Media Stories en de leukste Nederlandse films en toegankelijk lesmateriaal voor alle mbo-leerjaren. Jongeren vertellen op social media meer dan ooit verhalen via beeld. Waarom leren zij dan niet standaard over film op school? Het NFF daagt alle leraren van Nederland uit om daar verandering in te brengen. Zo leert de jeugd om beeldverhalen te begrijpen en maken, voor het heden én de toekomst.

 

Het Programma

  • NFF Filmvertoning in de klas

    Met het NFF Educatieprogramma voor het mbo creëer je een echte NFF-bioscoop ervaring. Je kiest een film aansluitend bij de belevingswereld van je studenten. Bij de film ontvang je een bijbehorend lespakket dat inspeelt op de thematiek van de film en de basisprincipes van Filmeducatie.

    Leer meer
  • Social Media Stories

    Met Social Media Stories worden mbo-studenten in een workshop uitgedaagd om een online digitaal verhaal voor social media te ontwikkelen, onder leiding van professionele makers. Met behulp van social media-apps en vanuit een concrete opdracht werken studenten in kleine groepjes aan hun eigen online verhaal.

    Leer meer

Ga aan de slag met Filmeducatie

Inschrijven voor het NFF Educatieprogramma doe je t/m 10 juli 2021. Liever een programma op maat? Dat kan! Mail ons via [email protected].

Inschrijven