Mbo

Het NFF komt naar het mbo met de inspirerende workshop Social Media Stories en de nieuwste Nederlandse films en toegankelijk lesmateriaal voor alle mbo-leerjaren.

Jongeren vertellen op social media meer dan ooit verhalen via beeld. Waarom leren zij dan niet standaard over film op school? Het NFF daagt alle leraren van Nederland uit om daar verandering in te brengen. Zo leert de jeugd om beeldverhalen te begrijpen en maken, voor het heden én de toekomst. Kom tussen 21 en 30 september met je klas naar Utrecht voor een echte bioscoopervaring op het festival.

Wat krijg je allemaal?

  • Keuze uit de nieuwste en met zorg geselecteerde festivalfilms;
  • Bijbehorend lesmateriaal inclusief praktische doe-opdrachten;
  • In september een onvergetelijke festivaldag met je klas in Utrecht.

Vanaf €5,- per leerling.
Inschrijvingen kan voor 18 juli 2022.

Junior Kalveren Gala Desiree Schippers gele kalveren

Direct naar het inschrijfformulier

Programma

Forever Rich stills 5

Forever Rich

Als je altijd bezig bent met wat anderen van je denken, loop je juist keihard weg van jezelf. Dat ontdekt de populaire rapper Richie (23) in deze bloedstollende thriller.

White Berry Tan cabine 24 Bewerkt akkoord

White Berry

Coming of age-drama waarin Grace (17), een Burundese met albinisme, zich probeert staande te houden op de middelbare school in Rotterdam. Hoe deal je met vooroordelen en acceptatie als je nog niet goed weet waar je zelf staat?

Next Space Rebels Rocket

Workshop: Social Media Stories

In deze workshop worden mbo-studenten uitgedaagd om een online digitaal verhaal voor social media te ontwikkelen, onder leiding van professionele makers. Met behulp van social media-apps en vanuit een concrete opdracht werken studenten in kleine groepjes aan hun eigen online verhaal.

NFF Thuis foto Momenttom

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor onze educatienieuwsbrief voor het middelbaar beroepsonderwijs.