MBO

Voor MBO opleidingen biedt het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival diverse mogelijkheden. Zo kunnen opleidingen met de klas educatievertoningen (inclusief nagesprek) bezoeken. Ook kunnen er via de afdeling educatie voorafgaand aan de publieksverkoop al kaarten voor het reguliere film- en Professionals Programma worden gereserveerd. Hiernaast bieden we programma’s op maat en denken we graag mee over een geschikt programma, passend bij de opleiding en studenten.

Waarom naar het Nederlands Film Festival?
  • Een bezoek aan het NFF is meer dan een leuk ochtendje uit. In een wereld waarin bewegende beelden alomtegenwoordig zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Studenten worden aangemoedigd kritisch naar beeld te kijken. Vaak zijn cast en / of crew aanwezig bij de filmvertoningen om na afloop vragen van studenten te beantwoorden.
  • In het brede aanbod van bijzondere films en tal van speciale programma’s is voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld: masterclasses, exposities en interviews met interessante gasten.
  • Het NFF is dé ontmoetingsplek voor Nederlandse filmmakers en de industrie. Studenten krijgen de gelegenheid een waardevol netwerk op te bouwen.

Groepsreserveringen

Opleidingen en studieverenigingen kunnen contact opnemen met NFF Educatie voor meer informatie over het festival- en Professionals Programma, groepsreserveringen, studentenkorting en programma’s op maat.

Nieuw! De Talentpas

Niets missen? Studenten en net afgestudeerden kunnen de gehele festivalweek gebruik maken van de Talentpas. Voor €100,- kunnen studenten tickets reserveren voor meer dan 250 reguliere filmvertoningen, evenementen zoals de Blikverruimers-avonden, het Forum van de Regisseurs, én de bijeenkomsten van het NFF Professionals Programma. Let op: voor de bijeenkomsten van het NFF Professionals Programma zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Talentpas: info en bestellen


Programmatips voor studenten op #NFF2018

 

NFF Professionals Programma

Het NFF Professionals Programma vond plaats van vrijdag 28 september tot en met maandag 1 oktober 2018. Het vierdaagse programma bevatte onder andere een Conferentiedag, masterclasses en seminars.

NFF Professionals Programma voor studenten

NFF Festivalprogramma

Beleef meer dan 480 events op het NFF, waaronder vertoningen in samenwerking met International Literature Festival Utrecht in aanwezigheid van speciale gasten, een programma met de meest spraak- en smaakmakende films van dit jaar mét de makers erbij tijdens de VICE NIGHT, de masterclass van Martin Koolhoven i.s.m. de VPRO, een exclusieve voorpremière van de NFF-openingsfilm bij de Nederlandse filmnacht: Niemand in de Stad, de filmmarathon op zaterdag DECODED: NFF in één dag, de Blikverruimers avonden met o.a. Adriaan de Jongh,  Olga van Zuiderhoek en Michiel van Erp & voor liefhebbers van films én katten CineMeow.

Bekijk hier het programma van NFF 2018

Educatievertoningen

Sinds dit jaar kunnen MBO studenten in schoolverband educatievoorstellingen bezoeken voor €5,- per student (begeleiders gratis). Bij deze educatievoorstellingen is altijd een nagesprek, vaak met cast- en / of crewleden. In samenwerking met Eye Filmmuseum ontwikkelt het NFF bij alle educatievertoningen lesmateriaal dat gratis beschikbaar wordt gesteld.

Educatieve filmprogramma Lesmateriaal MBO

De Interactive expo

Tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive (o.a. games, virtual reality en multimediale producties) zijn tijdens het Nederlands Film Festival te bewonderen én te beleven. Bezoek met de klas de expo en wordt rondgeleid op de twee verschillende locaties. Ontdek nieuwe manieren van verhalen vertellen, ervaar de impact van technologie en beleef de beste interactive projecten: kijk, dans, game, scroll & beleef.


Docenten gezocht!

Meedenken over het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival voor het MBO? Het NFF is op zoek naar docenten die het leuk vinden om het NFF te adviseren bij de filmselectie en de ontwikkeling van het educatieprogramma. Deelnemers aan de klankbordgroep komen zo’n twee keer per jaar samen om het programma van het NFF te bespreken. Geïnteresseerd? Stuur ons een mail via onderstaande contactgegevens.

Contact en reserveren

Vragen? Of een programma op maat? Mail ons via ed[email protected] of bel naar 030-2303800.