Voor mbo-opleidingen biedt het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival diverse mogelijkheden. Zo kunnen opleidingen reserveren voor educatievertoningen (inclusief nagesprek en lesmateriaal) en diverse workshops. Via de afdeling educatie kunnen voorafgaand aan de publieksverkoop al kaarten voor het reguliere film- en Professionals Programma worden gereserveerd. Hiernaast bieden we programma’s op maat en denken we graag mee over een geschikt programma, passend bij de opleiding en studenten.

Programma

Meer informatie over het programma van 2020 volgt binnenkort.

Educatievertoningen

Mbo-studenten kunnen niet alleen met studentenkorting het reguliere filmprogramma bezoeken, maar ook met nog meer korting met de klas naar een educatievertoning. Iedere educatievertoning wordt ingeleid door een moderator en er is altijd een nagesprek, vaak met cast- en/of crewleden. Bij ieder filmprogramma wordt gratis beschikbaar lesmateriaal ontwikkeld.

Groepsreserveringen

Opleidingen en studieverenigingen kunnen contact opnemen met NFF Educatie voor meer informatie over het festival- en Professionals Programma, groepsreserveringen, studentenkorting en programma’s op maat.


Waarom naar het NFF?
 • Een bezoek aan het NFF is meer dan een leuk dagje uit. In een wereld waarin bewegende beelden alomtegenwoordig zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Het NFF wil mediawijsheid stimuleren, o.a. door het aanbieden van gratis lesmateriaal, nagesprekken met cast en/of crew en het organiseren van workshops door filmprofessionals.
 • In het brede aanbod van bijzondere films en tal van speciale programma’s is er voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld: rondleidingen door de NFF Interactive Expo, masterclasses en interviews met interessante gasten.
 • Het NFF is dé ontmoetingsplek voor Nederlandse filmmakers en de industrie. Studenten krijgen de gelegenheid een waardevol netwerk op te bouwen.

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.


 

 • NFF Talentpas

  Studenten en net afgestudeerden kunnen de gehele festivalweek gebruik maken van de NFF Talentpas. Met de pas kun je voor de start van de reguliere kaartverkoop tickets voor alle reguliere filmvertoningen en evenementen én de bijeenkomsten van het professionals programma reserveren.

  Leer meer met NFF
 • NFF Professionals

  NFF Professionals is onderdeel van het Nederlands Film Festival, bestemd voor de Nederlandse vakwereld van AV-professionals. In september vindt tijdens het Nederlands Film Festival het Professionals Programma plaats. Het programma bestaat uit inspirerende masterclasses en seminars van internationale industrie-experts, de NFF Conferentie en vele netwerk mogelijkheden met vakgenoten. Daarnaast is er aandacht voor projectontwikkeling in de Holland Film Meeting en de NFF Talentdag.

  Leer meer met NFF