Voor mbo-opleidingen biedt het educatieprogramma van het Nederlands Film Festival diverse mogelijkheden. Zo kunnen opleidingen reserveren voor educatievertoningen (inclusief nagesprek en lesmateriaal) en de workshop Social Media Stories. Via de afdeling educatie kunnen voorafgaand aan de publieksverkoop al kaarten voor het reguliere film- en Professionals Programma worden gereserveerd. Hiernaast bieden we programma’s op maat en denken we graag mee over een geschikt programma, passend bij de opleiding en studenten.

Reserveren

Groepsreserveringen

Opleidingen en studieverenigingen kunnen contact opnemen met NFF Educatie voor meer informatie over het festival- en Professionals Programma, groepsreserveringen, studentenkorting en programma’s op maat.

NFF Talentpas

Studenten en net afgestudeerden kunnen de gehele festivalweek gebruik maken van de NFF Talentpas. Met de pas kun je voor de start van de reguliere kaartverkoop tickets voor alle reguliere filmvertoningen en evenementen én de bijeenkomsten van het professionals programma reserveren.

Lees meer over de NFF Talentpas


NFF voor het mbo

Educatievertoningen

Mbo-studenten kunnen niet alleen met studentenkorting het reguliere filmprogramma bezoeken, maar ook met nog meer korting met de klas naar een educatievertoning. Iedere educatievertoning wordt ingeleid door een moderator en er is altijd een nagesprek, vaak met cast- en/of crewleden. Bij ieder filmprogramma wordt gratis beschikbaar lesmateriaal ontwikkeld.

Programma 2019

Social Media Stories

Met behulp van apps als Instagram, Snapchat en WhatsApp kun je de hele dag online zijn, hoef je niets te missen en kun je jouw leven met de hele wereld delen. Maar wat zien we nu écht op social media? En hoe kun je deze apps op een andere manier gebruiken, om jouw eigen verhaal te vertellen?

In de drie uur durende workshop leerden studenten hoe je met nieuwe technieken en tools nieuwe verhalen kunt vertellen. Studenten werken in groepjes aan een eigen social mediaproject, met een van de werken geselecteerd voor de Interactive Gouden Kalf Competitie als startpunt en inspiratie voor een eigen fictie of non-fictie verhaal. Door eigen content te ontwikkelen worden studenten gestimuleerd om op een andere manier gebruik te maken van social media en op een creatieve, actieve en bewuste manier met social media en storytelling bezig te zijn.

Voorafgaand aan of aansluitend op de workshop werden de studenten rondgeleid door de NFF Interactive Expo. Het NFF wil studenten inspireren door hen de beste interactieve mediaproducties van het jaar te laten zien én ervaren.

NFF Professionals Programma

Begin september staat het complete festival- en Professionals Programma online. Het NFF Professionals Programma 2019 vond plaats van zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober met o.a. de NFF Conferentie, seminars en masterclasses.

Lees meer over het NFF Professionals Programma


Waarom naar het NFF?
  • Een bezoek aan het NFF is meer dan een leuk dagje uit. In een wereld waarin bewegende beelden alomtegenwoordig zijn, is bedrevenheid in het onderzoeken en interpreteren hiervan essentieel. Het NFF wil mediawijsheid stimuleren, o.a. door het aanbieden van gratis lesmateriaal, nagesprekken met cast en/of crew en het organiseren van workshops door filmprofessionals.
  • In het brede aanbod van bijzondere films en tal van speciale programma’s is er voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld: rondleidingen door de NFF Interactive Expo, masterclasses en interviews met interessante gasten.
  • Het NFF is dé ontmoetingsplek voor Nederlandse filmmakers en de industrie. Studenten krijgen de gelegenheid een waardevol netwerk op te bouwen.

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Mail ons via [email protected] of bel naar 030-2303800.