Wijnwijven

Esther Heerikhuisen Korte film - 2018 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte komische animatiefilm waarin drie vriendinnen, gewapend met flessen wijn, een club bezoeken. Daar loopt hun vrolijke uitgaansavond door eigen (wan)gedrag op chaotische wijze uit de hand.

Samen met vele flessen wijn komen deze drie vriendinnen de auto uitrollen, op weg naar de club. Daar passeren herkenbare uitgaanszaken als liederlijk dansen, overvolle toiletten en handtastelijke oude kerels de revue. Binnen de kortste keren krijgen de ‘wijnwijven’ uit deze kleurrijke, komische animatiefilm ruzie met andere vrouwen, resulterend in een groots en meeslepend bargevecht. Maar zelfs wanneer de dronken dames in de cel eindigen, is dat niet het einde van de feestvreugde.

Credits

Sound Design
Muziek
Animatie
Productieland(en)
Nederland