Puberdagboek: Alma Mathijsen

Samantha Williams Korte film - 2016 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hilarische animaties verbeelden de intiemste pubergeheimen uit het 'liefdesboek' van Alma Mathijsen, die de inmiddels volwassen schrijver zelf voorleest.

Wie als tiener een dagboek bijhield, krijgt het ongetwijfeld warm bij het teruglezen van de melodramatische teksten. Ook schrijver Alma Mathijsen heeft haar grote pubergeheimen zorgvuldig gedocumenteerd. Nu ze volwassen is, leest ze voor uit haar intiemste schrijfsels van vroeger. Spannende avonturen, opwindende gedachten en beschamende gebeurtenissen worden in de film gevisualiseerd met hilarische animaties. Al ver voordat Alma boeken schreef, hield ze in haar liefdesboek bij op welke jongens ze verliefd was en of zij ook 'op haar' waren.

Credits

Producent(en) Bruno Felix
Productiebedrijf Submarine Film
Uitvoerend producent(en)
Sound Design
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland