Liefde gaat door de maag: Zelfs de boter zingt

Heddy Honigmann Korte documentaire - 2004 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De filmmaakster zoekt in deze serie naar de betekenis van de uitdrukking 'Liefde gaat door de maag' en laat daartoe twaalf personen voor de camera een favoriet gerecht koken, herinneringen ophalen en uitspraken doen over het verband tussen eten en erotiek.

Filmmaker Heddy Honigmann zoekt in een serie van twaalf afleveringen naar de betekenis van het bekende spreekwoord. Ze laat twaalf mannen en vrouwen voor de camera een gerecht bereiden dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan een dierbaar persoon. In de aflevering Zelfs de boter zingt bereidt Mia Strobbe het hoofdgerecht van het menu dat zij samenstelde voor haar man en kinderen als dank voor het fantastische feest dat zij voor haar vijftigste verjaardag organiseerden. Tijdens het koken vertelt zij over haar liefdevolle leven met haar man Carlos en hun gedeelde passie voor zingen en lekker eten.

Credits

Producent(en) Ester Gould
Productiebedrijf VOF Appel & Honigmann
Camera
Montage
Mixage
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland