De kinderen van Arna

Juliano Mer-Khamis, Danniel Danniel Lange documentaire - 2003 - 84 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tussen 1989 en 1995 runde de joodse Arna Mer met haar zoon Juliano een theatergezelschap voor kinderen op de Westbank. In april 2002 gaat Juliano met een camera terug om 'Arna's kinderen' op te zoeken. In vijf jaar zijn ze dramatisch veranderd.

In 1948 vocht de joodse Arna Mer voor de vestiging van de staat Israël. Enkele decennia later vecht ze voor een Palestijnse staat. Tussen 1989 en 1995, toen Arna stierf aan kanker, runde ze met haar zoon Juliano een theatergezelschap in Jenin op de Westbank. Naast alle geweld op straat, konden de kinderen daar tot rust komen en leren wat alle kinderen buiten een oorlog kunnen leren. Als Arna sterft en de Israëli's in 1997 een einde maken aan het theater, vertrekt Juliano naar Tel Aviv. Als zij Jenin in april 2002 opnieuw bezetten, gaat hij met een camera terug om 'Arna's kinderen' op te zoeken. In vijf jaar zijn ze dramatisch veranderd. A'lla leidt een verzetsgroep, Ashraf is neergeschoten door Israëlische soldaten en Yussef pleegde een zelfmoordaanslag. De joods-Arabische Juliano probeert onafhankelijk te zijn, maar het is lastig als een conflict alle pijn, woede en verdriet overheerst en elk plezier overstemt.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Juliano Mer-Khamis
Hana Abu Shaada
Uri Shteinmintz
Montage
Obbe Verwer
Govert Janse
Mixage
Set geluid
Alla Khouri
Rani Nentzel
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland