<strong>Willem Breuker "Time Is an Empty Bottle of Wine"</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/netty-van-hoorn?film=willem-breuker-time-is-an-empty-bottle-of-wine', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Netty van Hoorn' });" text="Netty van Hoorn">Netty van Hoorn</a>, 2000<br>Lange Documentaire<br> <strong>Willem Breuker "Time Is an Empty Bottle of Wine"</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/netty-van-hoorn?film=willem-breuker-time-is-an-empty-bottle-of-wine', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Netty van Hoorn' });" text="Netty van Hoorn">Netty van Hoorn</a>, 2000<br>Lange Documentaire<br>

Willem Breuker "Time Is an Empty Bottle of Wine"

 
In 1966 luidde het anarchistische optreden van Willem Breuker op het Loosdrechtse jazzfestival volgens recensenten het einde in van de muziek. Breuker, het enfant terrible van de Nederlandse jazz, bewijst sindsdien echter dat er nog veel meer mogelijk is. Regisseur Netty van Hoorn volgt in de roadmovie Willem Breuker, "Time Is an Empty Bottle of Wine" de tegendraadse componist en bandleider met zijn tienkoppige Kollektief op tournees door de Verenigde Staten en Europa. Ze interviewt Breuker ook thuis, waar in zijn 'kinderkamer' zo'n vijfhonderd composities liggen opgeslagen. Op oude archiefopnamen speelt een jonge Breuker met vier draaiorgels op de Dam in Amsterdam een eigen compositie. Later zegt een hoofdschuddende orgeldraaier: 'Die man is óf gek, óf een genie.' De film wordt uiteraard begeleid door een ijzersterke soundtrack, die varieert van avant-gardistische herrie tot volkse vrolijkheid.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2000
Lengte70 minuten
ProductielandNederland
RegisseurNetty van Hoorn
ProducentNetty van Hoorn
ScenarioNetty van Hoorn
ScenarioHenk Suèr
CameraHans van den Heuvel
Set GeluidBen Zijlstra
Set GeluidWouter Hasebos
EditorHans Dunnewijk
MuziekWillem Breuker Collectief
ProductiebedrijfNetty van Hoorn Film/Video Produkties B.V.
TV companyNTR