<strong>Enneagram - Bruno & Violet</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nicole-van-kilsdonk?film=enneagram-bruno-violet', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nicole van Kilsdonk' });" text="Nicole van Kilsdonk">Nicole van Kilsdonk</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br> <strong>Enneagram - Bruno & Violet</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/nicole-van-kilsdonk?film=enneagram-bruno-violet', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Nicole van Kilsdonk' });" text="Nicole van Kilsdonk">Nicole van Kilsdonk</a>, 2003<br>Kort Televisie Drama<br>

Enneagram - Bruno & Violet

 
Het uit de Griekse oudheid afkomstige enneagram is een cirkel met daarin een negenpuntig figuur. De theorie is dat iedere punt een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt, waarvan elk mens één basistype in zich heeft dat niet verandert. In de negendelige televisieserie Het enneagram staat telkens een ander archetype centraal. In Bruno & Violet is dat de winnaar. Hoofdpersoon is de hoogbejaarde, multimiljonaire mevrouw Brederode. Nadat artsen haar nog hooguit zes maanden te leven geven, haalt ze herinneringen op aan haar enige erfgenaam, kleinzoon Bruno. Flashbacks tonen hoe de jongen zich op 13-jarige leeftijd als enige uit een zinkende auto weet te redden waarna zijn oma met tegenzin zijn opvoeder wordt. Nu Violet haar villa heeft verruild voor een bejaardenhuis, stoort het haar mateloos dat Bruno nooit langskomt. Ze bedenkt een lokkertje dat de aandacht van haar geldbeluste kleinkind zeker zal trekken: ze kondigt aan te gaan trouwen met een dertigjarige verzorger. Bruno vertaalt de situatie in een wedstrijd, met als hoofdprijs haar erfenis.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2003
Lengte50 minuten
ProductielandNederland
RegisseurNicole van Kilsdonk
ProducentJacqueline de Goeij
Co-ProducentFrank Jansen
Co-ProducentBrigitte Baake
Uitvoerend ProducentRuud van der Heyde
ScenarioJan Bernard Bussemaker
ScenarioBert Bouma
CameraGuido van Gennep
Production DesignHarry Ammerlaan
Set GeluidPepijn Aben
EditorSander Vos
MuziekFons Merkies
ProductiebedrijfZoo Pictures
TV companyKRO TV
Cast