<strong>De prijs van de hemel</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jack-janssen?film=de-prijs-van-de-hemel', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jack Janssen' });" text="Jack Janssen">Jack Janssen</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br> <strong>De prijs van de hemel</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jack-janssen?film=de-prijs-van-de-hemel', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jack Janssen' });" text="Jack Janssen">Jack Janssen</a>, 2012<br>Lange Documentaire<br>

De prijs van de hemel

 (The Price of Heaven)
Pablo is dertien, zit op de havo en speelt bij DWS, de Amsterdamse voetbalclub waar onder anderen Frank Rijkaard en Ruud Gullit hun carrière begonnen. Net als alle voetballende jongens van zijn leeftijd, droomt hij van spelen bij Barca. Zijn coach is overtuigd van het talent van Pablo en voorspelt hem een grootse toekomst. Filmmaker Jack Janssen volgt de jongen een jaar lang. Een jaar waarin hij te horen krijgt dat hij naar Ajax, PSV of Feyenoord kan. Janssen laat Pablo zien op het veld waar hij zijn tegenstanders moeiteloos aankan, bij zijn familie waar zijn vader hem bedelft onder goedbedoelde maar soms tegenstrijdige adviezen en op school, waar de zaken wat minder soepel lopen. De film geeft ook een inkijkje in de wereld van het professionele voetbal, waar een voortdurende en steeds harder wordende strijd om jong talent heerst.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2012
Lengte60 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJack Janssen
ProducentHarmen Jalvingh
CameraHans Bouma
CameraGregor Meerman
Set GeluidCarla van der Meijs
Set GeluidSander den Broeder
Set GeluidBas Lookman
Set GeluidBouwe Mulder
GeluidsnabewerkingMark Glynne
EditorJack Janssen
ProductiebedrijfBonanza Films
TV companyHUMAN