Talentdag

Dit evenement is geweest.

Tijdens de NFF Talentdag transformeert de Stadsschouwburg Utrecht in een dag waar nieuwe makers centraal staan.

Stel je prangende vragen aan pioniers uit de Nederlandse filmwereld op het Talentplein. Verbreed je netwerk, volg diverse talks en sluit aan bij de Talent Award Ceremonie.

1920x1006px blokkenschema
HFM Project Presentatie4

Prof Talk Light: Pitchen Maar!

(Dit evenement is geweest)

We kennen allemaal de term ‘elevator pitch’, maar wat betekent deze term nu werkelijk? Hoe krijg jij, in een paar seconden of minuten jouw idee voor een project of samenwerking zo goed mogelijk gepresenteerd? Wat zijn de dingen die je vooral niét moet doen, en hoe pas je jouw pitch aan specifiek voor de persoon of organisatie waar je mee in gesprek bent?

We vliegen in een vogelvlucht langs dé belangrijkste elementen van een succesvolle pitch; van presentatie tot kernelementen, van stemvolume tot zelfvertrouwen.

Ido Abram (Directeur SEENL en adjunct-directeur EYE) leert je in zijn succesvolle pitch-training alle do’s & dont’s. Ook gaan we in gesprek met een maker, een producent en een medewerker van het Filmfonds, om hun ervaringen en perspectieven te bespreken.

Bereid je voor op een interactieve sessie, vol waardevolle informatie. Na dit programma weet jij precies wat je als nieuwe maker nodig hebt om je volgende project met succes aan de gewenste doelgroep te introduceren!

Dit programma is in samenwerking met de vereniging voor nieuwe beeldmakers VERS en de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA).

011 missie van de nieuwe maker 14 00 17 00

Prof Talk Light: Missie van de Nieuwe Maker

(Dit evenement is geweest)

Alsof de toelating voor een academie nog niet eng genoeg is, het échte zwarte gat ontstaat volgens velen ná de opleiding of cursus.

Wat staat er nieuwe makers te wachten als zij de sector officieel betreden en zich wagen aan hun eerste project als afgestudeerd maker of autodidact?

In samenwerking met CoBO Fonds en het Movies that Matter Film Festival bespreekt Missie van de nieuwe maker elk half jaar het maakproces, de perikelen en de gloriemomenten van kersverse debutanten.

Dit keer spreken we met de makers van de online webserie Oorlog-stories (ZAPP) over zaken als 'hoe schrijf je voor een online format?’ ‘Wat zijn de verschillen tussen een enkele productie en een serie?’ ‘Hoe kom je bij een partij als ZAPP binnen?’

Met de regisseur van de korte documentaire Luc, een film ontwikkeld binnen het Teledoc Campus traject van CoBO, het Filmfonds en diverse omroepen praten we over het afstuderen aan de HKU en het meedoen met een talentontwikkelingstraject en het winnen van een wildcard én de Abraham Tuschinkski Award. Want wat doet deze prestatiedruk vervolgens met je als filmmaker?

Sprekers
- Timo Ottevanger (regisseur Oorlog-stories)
- Emily Reekers (scenarioschrijver Oorlog-stories)
- Saar Ponsien (scenarioschrijver Oorlog-stories)
- Tim Bary (regisseur Luc)

Dit programma is in samenwerking met het CoBO Fonds en Movies that Matter Film Festival.

NFF Talent Awards Momenttom com 43

Talent Award Ceremonie

(Dit evenement is geweest)

Tijdens deze feestelijke ceremonie maken deskundige jury’s de winnaars van de NFF Debuutcompetitie, de NFF Studentencompetitie en de Filmfonds Wildcards bekend. Nieuw dit jaar is de EY Talent Award met een prijs van €5.000 voor de volgende filmproductie en een op maat gemaakt coachingstraject.

Partners Talentplein

AV-Agenda.nl

Wil jij meer weten over de programma's op inschrijving?

Klik hier voor meer informatie over de Talent Speeddates, Talent Feedback Sessies en Script & Score. Schrijf je in voor de Professionalsnieuwbrief en blijf op de hoogte van de de start en deadline voor de de inschrijvingen volgend jaar.