Documentaire. Tegen haar zin ging de Pakistaanse, 28-jarige en van huis weggelopen Kubra na vele smeekbeden van haar familie terug naar huis. Twee weken later was ze dood.
Tegen haar zin ging de Pakistaanse, 28-jarige en van huis weggelopen Kubra na vele smeekbeden van haar familie terug naar huis. Twee weken later was ze dood. Kubra werd het slachtoffer van een eremoord. Jaarlijks worden er in Pakistan ongeveer duizend vrouwen vermoord om de familie-eer te redden. Filmmaakster Ayfer Ergün kwam op het spoor van Kubra, toen ze het opvanghuis Dastak in de buurt van Lahore bezocht. Ze filmde Kubra tijdens haar verblijf in het opvanghuis en tijdens haar eerste ontmoeting met haar familie. Kubra weigerde terug te gaan ondanks het gesoebat van haar zus: 'Je hebt niet eens een broer. Er is niemand die je zou kunnen vermoorden.' Via het verhaal van Kubra brengt Ergün de hopeloze situatie van de andere vrouwen in het opvanghuis in beeld. 'Tijdens je leven word je misbruikt en na je dood wordt je vals beschuldigd.'

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Omroep
HUMAN

Titel: Tegen mijn wil
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still