Televisiefilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Simon Vestdijk over de fascinatie van een auteur voor zijn jeugdvriend.
Televisiefilm gebaseerd op de gelijknamige roman van Simon Vestdijk, waarin een auteur gefascineerd raakt door het gedrag van zijn oude jeugdvriend, een gevierd dirigent. Hij besluit er een boek aan te wijden. Met zijn charismatische uitstraling en prachtige muziek verleidt de dirigent vrouwen. Maar als ze dicht op zijn huid komen, slaat hij ze in een plotselinge woedeuitbarsting weer van zich af. In een obsessieve zoektocht naar de drijfveren van zijn vriend, schakelt de schrijver een andere jeugdvriend in en misbruikt hij vrouwen om de dirigent uit zijn tent te lokken. De vraag blijft wie uiteindelijk de diabolische is van de jeugdvrienden. De scheldende, vrouwenverachtende dirigent of de sluw manipulerende schrijver.

Titel: Het glinsterend pantser
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.