Portret van William Levy (1939) die als Dr. Doowop Show de enige doo wop-radioshow in Europa maakt. Levy is bovendien pionier als schrijver en uitgever van onafhankelijke erotische literatuur.
Wat hebben sigaretten, erotische literatuur en close harmony muziek met elkaar te maken? William Levy (1939, Brooklyn, New York) verenigt deze zaken in zijn Dr. Doowop Show, de enige doo wop-radioshow in Europa. 'I've got the right medicine for you', verwelkomt Dr. Doowop zijn trouwe luisteraars. Brongers bezoekt Levy en toont de mens achter de stem in zijn Amsterdamse huis. De gastheer laat zijn enorme collectie boeken, erotische speeltjes, tegelwijsheden en artikelen zien die hij in de loop der jaren schreef, uitgaf of verzamelde. De computer verraadt de tegenwoordige tijd, want zijn huis staat vol met oude, zeldzame memorabilia. Terwijl de camera de tijd neemt om Levy's appartement te filmen, klinkt Levy's warme stem in de voice-over. Hij vertelt over zijn leven als radiomaker, muziekliefhebber, over radicale media, de eeuwige liefde en eenzaamheid. In feite vindt hij het fijn om met radio honderdduizend mensen te bereiken zonder er iemand voor te hoeven zien. Zijn commentaar op zijn eigen leven wordt afgewisseld met fragmenten uit zijn befaamde radioshow.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Filmic
Distributie
Filmic

Titel: Dr. Doowop
Jaar: 2009
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still