In een Amsterdams blijf-van-mijn-lijf huis zitten Mirella, Sylvia en Johanna bij elkaar. Zonder commentaar observeert de film zowel het gekibbel en gekissebis als de onderlinge steun die de vrouwen bij elkaar vinden.
In een Amsterdams blijf-van-mijn-lijf huis zitten Mirella, Sylvia en Johanna bij elkaar. Zij zijn bij hun gewelddadige partners weggelopen. In een poging hun leven opnieuw te structureren en te begrijpen wat er is gebeurd, praten ze met elkaar. Ze varen tegen elkaar uit, lachen samen, maar het meest van alles telefoneren ze. Hoewel ze dromen van een nieuw leven en een nieuwe liefde kunnen de vrouwen zich niet losmaken van de mannen waarvoor ze gevlucht zijn. Ondanks het lichamelijke geweld vinden ze het moeilijk met hun exen te breken: de ruzies over schulden en de kinderen gaan gewoon door per telefoon. Zonder commentaar observeert de film zowel het gekissebis als de onderlinge steun die de vrouwen bij elkaar vinden. De makers verbleven enkele maanden in het blijf-van-mijn-lijf-huis en konden zo een intiem portret maken van het dagelijkse leven van drie vrouwen waarin tranen, geroddel, komische momenten en drama's elkaar in een rap tempo afwisselen.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
HUMAN

Titel: Dit gaat nooit meer weg
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still