Ga naar inhoud
yezidi-girls_still.0083933.jpg

Daughters of the Sun

Regie: Reber Dosky

De geportretteerde Jezidi-vrouwen waren amper tieners toen ze door Islamitische Staat werden ontvoerd en ingelijfd als (seks)slavinnen. Inmiddels zijn veel van hen teruggekeerd. Theatermaker Hussein helpt hen weer te aarden in de gemeenschap waar ze bruut uit weggerukt werden.

Veel van de Jezidi-vrouwen waren nog tieners, toen ze uit hun dorpen in de bergen van Koerdistan werden ontvoerd door strijders van de Islamitische Staat. Ze werden gedwongen om zich tot de islam te bekeren en werden als seksslaven verkocht aan terroristen. Nu de overlevenden zijn teruggekeerd naar hun land, dragen ze een dubbel kruis: ze hebben niet alleen hun traumatische herinneringen, ze zijn ook bang voor de reactie daarop van hun eigen gemeenschap. Regisseur Reber Dosky volgt in deze documentaire theatermaker Hussein die probeert om zowel bij de vrouwen als bij de gemeenschap de angst te verminderen door de trauma's zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Dieptescherpte BV
Omroep
HUMAN
Distributie
Mokum Filmdistributie
Poster Daughters of the Sun.png
Titel: Daughters of the Sun
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

yezidi-girls_still.0061408.jpg