Ga naar inhoud
NFF-20210930-VICE Night, Stadsschouwburg - Blauwe Zaal-7.jpg

VICE Night

VICE, het internationale jongerenmerk dat wereldwijd in vele subculturen duikt, omarmt ook dit jaar de Nederlandse film. De VICE-redactie selecteerde uit het festivalprogramma de meest spraakmakende korte films én nodigt de makers ervan uit.

Via alle denkbare on- en offline kanalen bereikt VICE het hele jaar door honderden miljoenen jongeren met prikkelende documentaires, programma's en artikelen. Het festival vormt een perfecte match met VICE, met diverse spraakmakende korte films die dit jaar tijdens het festival hun Nederlandse première beleven. Denk aan de dertiger die in Het kamp buiten de boot valt tijdens een mannenkamp dat gedreven lijkt te worden op testosteron. De korte film is gebaseerd op een kort verhaal van Maartje Wortel en werd geregisseerd door schrijver/scenarist en filmmaker Philip Huff. Of wat te denken van Diep in de Nacht, de popmusical van Isis Cabolet, naar een idee van zangeres/componist Merel Baldé (MEROL) en geïnspireerd op de sluiting van alle uitgaansgelegenheden tijdens de COVID-pandemie.

De makers schuiven aan bij de VICE-presentator voor een Q&A. Grijp na afloop de aansluitende borrel aan om nog even een biertje te drinken en inspiratie op te doen bij je nieuwe, favoriete regisseurs.

Gaat dat zien:

- Het kamp (regisseur: Philip Huff)
- Diafonie (regisseurs: Mirjam Debets, Selle Sellink)
- Diep in de Nacht (regisseur: Isis Cabolet)
- La Ultima Ascensión (regisseur: Kevin Osepa)