Ga naar inhoud
20220924_Utrecht_NFF_StoryJam_08_©RamonMangold.jpg

Story Jam: Nieuwe Buren

Ontdek nieuwe, waardevolle en originele verhalen tijdens deze presentatie van Story Jam - Nieuwe Buren. Story Jam brengt kunstenaars, creative technologists, filmmakers en ontwerpers bij elkaar om een impuls te geven aan een nieuwe generatie van storytellers. Elke beeldverhaalvorm is mogelijk! Het doel? Het verkennen, delen en versterken van onze gemeenschappelijke identiteit via verhalen.

Deze editie nemen zes multidisciplinaire en interculturele teams de sociale samenstelling in Nederland en Utrecht onder de loep. De teams worden begeleid door mentoren en volgen voorafgaand aan het festival een serie talks en creatieve workshopdagen. Aan het einde van de werkperiode delen de teams hun resultaten met het publiek. Daarvoor gebruiken ze het medium dat het best past bij de makers en hun verhaal. Zo kunnen projecten de vorm hebben van een webervaring, maar het kan ook een performance, app of installatie zijn.

Kom de interactieve en dynamische verhaal-prototypen vooral zelf uitproberen!

Moderator: Sahand Sahebduvani

Datum: zaterdag 24 september
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Stadsschouwburg - Hekmanfoyer
Taal: Engels
Gratis toegang (let op: vooraf online een gratis ticket reserveren)

In samenwerking met Storytellers United en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Benieuwd naar meer originele verhalen op het kruisvlak van technologie, kunst en wetenschap? Kom naar Storyspace, de tentoonstelling in de centrale hal van de Bibliotheek Neude.

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals Prof Talk