Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen, beeldmateriaal en case studies gaat de Deense sound designer en music supervisor Peter Albrechtsen in op zijn werkproces.

Albrechtsen weet waar hij over praat: hij is sinds 2017 lid van AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Science) en werd meerdere malen genomineerd voor de Motion Picture Sound Editors Golden Reel Award met zijn sound design voor onder meer The Killing of Two Lovers en The Territory. Zijn werk voor de documentaire The Cave leverde hem zelfs een Oscarnominatie op. Als sound effect recordist was hij betrokken bij Dunkirk en als music supervisor werkte hij nauw samen met wereldbekende artiesten als Antony and the Johnsons en Jóhann Jóhannsson.

In deze Prof Talk vertelt Albrechtsen alles over zijn werkwijze, de muzikaliteit van sound design en het creëren en inzetten van muzikaal sound design. Een niet te missen sessie voor iedereen met een liefde voor geluid in film.

Moderator: Aline Bruijns

Datum: zondag 25 september
Tijd: 19:30 - 21:30
Locatie: Stadsschouwburg - Blauwe Zaal
Prijs: €19,50 regulier, €13,50 studenten
Taal: Engels

In samenwerking met de Vereniging Constructief Audio (VCA).

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals Prof Talk