Ga naar inhoud

Alsof de toelating voor een academie nog niet eng genoeg is, het échte zwarte gat ontstaat volgens velen ná de opleiding of cursus.

Wat staat er nieuwe makers te wachten als zij de sector officieel betreden en zich wagen aan hun eerste project als afgestudeerd maker of autodidact?

In samenwerking met CoBO Fonds en het Movies that Matter Film Festival bespreekt Missie van de nieuwe maker elk half jaar het maakproces, de perikelen en de gloriemomenten van kersverse debutanten.

Dit keer spreken we met de makers van de online webserie Oorlog-stories (ZAPP) over zaken als 'hoe schrijf je voor een online format?’ ‘Wat zijn de verschillen tussen een enkele productie en een serie?’ ‘Hoe kom je bij een partij als ZAPP binnen?’

Met de regisseur van de korte documentaire Luc, een film ontwikkeld binnen het Teledoc Campus traject van CoBO, het Filmfonds en diverse omroepen praten we over het afstuderen aan de HKU en het meedoen met een talentontwikkelingstraject en het winnen van een wildcard én de Abraham Tuschinkski Award. Want wat doet deze prestatiedruk vervolgens met je als filmmaker?

Sprekers:
- Timo Ottevanger (regisseur Oorlog-stories)
- Emily Reekers (scenarioschrijver Oorlog-stories)
- Saar Ponsien (scenarioschrijver Oorlog-stories)
- Tim Bary (regisseur Luc)

Dit programma is in samenwerking met het CoBO Fonds en Movies that Matter Film Festival.

Professionals Prof Talk Light Talentontwikkeling Talentdag