Ga naar inhoud
overkleurgesproken_V2.png

NFF om Tafel: Over Kleur Gesproken

Er zijn de afgelopen jaren stappen gezet, maar het blijft noodzakelijk om te werken aan een meer inclusieve representatie in de av-sector. Bij NFF om Tafel praten we daarom verder over dit belangrijke onderwerp. Waar wringt de schoen? Wat kunnen we doen en wat moeten we zeker laten?

KLEUR heeft een krachtige beweging ingezet. Op hun aandringen heeft het Ministerie van OCW diepgaand onderzoek uitgevoerd naar diversiteit en inclusiviteit van kleur in de Nederlandse film- en tv-sector, i.s.m. DAFF en het Nederlands Filmfonds. Het resultaat legt haarfijn de gevoeligheden binnen de sector bloot. Een pijnlijk inzicht, maar ook dé aansporing om het thema te agenderen. Lees hier het onderzoeksrapport.

Eerst neemt de Britse casting director Heather Basten ons mee in de wereld van colour-conscious casting. Daarna verkennen we samen met een panel hoe het gesteld is met het vertelperspectief, schijn-inclusiviteit, representatie van kleur achter de camera, én hoe het anders moet. Daarbij reflecteren we op een aantal fragmenten uit de serie Over Kleur Gesproken, waar makers van kleur en witte makers met elkaar in gesprek gaan over vooroordelen, blinde vlekken en discriminatie binnen de Nederlandse televisie- en filmindustrie.

Gedurende de avond is er volop ruimte voor inbreng vanuit het publiek. Laat jouw stem horen en denk mee over hoe we samen kunnen bouwen aan een inclusieve av-sector.

In samenwerking met KLEUR.

Voertaal: Nederlands, Engels
Sprekers:
- Heather Basten (Casting director)
- Hui-Hui Pan (Pan Asian Collective)
- Manoushka Zeegelaar Breeveld (KLEUR)
- Roshan Tewarie (Genremanager Fictie, NPO)
- Susanne Groen (Groen Casting)

Professionals & Talent Programma Specials