Ga naar inhoud
Na roerige tijden voor onze filmindustrie kijken we reikhalzend uit naar een mooie toekomst. Op vrijdag 23 september 2022 komt de Nederlandse av-industrie samen tijdens de jaarlijkse NFF Conferentie. Uiteenlopende onderwerpen passeren op deze dag de revue. Van diverse case studies tot inclusiviteit en diversiteit, fair practice en duurzaamheid.

De NFF Conferentie is onderdeel van het Professionals Programma en een van de weinige momenten waarop de Nederlandse filmsector in de breedte samenkomt. Na een online editie in 2020 en een hybride variant in 2021, keren we terug op locatie in de Stadsschouwburg Utrecht. Aan de hand van een sectoroverstijgend dagprogramma boordenvol panels, politieke discussies, presentaties en casestudies wordt het afgelopen jaar onder de loep genomen en vooruit geblikt op de toekomst.

Een NFF Conferentie-ticket biedt toegang tot drie zalen met een divers palet aan onderwerpen. Van verbetering op de arbeidsmarkt tot activistische zaken zoals representatie en toegankelijkheid op de set. Of neem deel aan inspirerende conferentiesessies over Koreaanse trends, komedie, NFT’s en (her)gebruik van archiefmateriaal.

Luister bij Speculative Fabulation naar Karen Palmer, Dan Hassler Forest en designcollectief Polymorf over hoe de verbeelding een wapen kan zijn tegen klimaatverandering, economische en politieke crisis. Of neem een kijkje bij documentairemakers die dilemma’s binnen hun werkveld uitlichten. Een leuke bijkomstigheid: tickethouders van de NFF Conferentie verkrijgen toegang tot de Prof Talk: Artsy Eighties! van 15:00 – 17:00 uur in de Grote Zaal. Een sessie over productiedesign van de jaren ’80 in recente Nederlandse producties.

Praat mee over actuele thema’s en beleid, ontmoet je collega’s tijdens de afsluitende Professionals Drinks en ontdek nieuwe inspiratie op het gebied van films, series, documentaires en digitale cultuur. Denk mee over de toekomst van de Nederlandse audiovisuele industrie en koop vandaag nog je ticket voor de NFF Conferentie 2022.

Bekijk hier het volledige programma.

Datum: vrijdag 23 september
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
Tijd: 09:30 – 17:00 (Professionals Drinks tot 19:00)
Prijs: €35 regulier, €20 studenten
Taal: Nederlands en Engels

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals NFF Conferentie AV-sector & Beleid