Ga naar inhoud
StudioDrift-Lonneke-Ralph_byTeskaOverbeeke_249 copy.jpg

Mastertalk: DRIFT

Duik in de wondere wereld van kunstenaars duo Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978). In 2007 richtten zij DRIFT op. Met een multidisciplinair team van 64 mensen werken zij aan ervaringsgerichte sculpturen, audiovisuele installaties en performances.

Wat drijft kunstenaars en performers en wat speelt er achter de schermen? Tijdens hun masterclass geven kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van studio DRIFT, een kijkje in hun spreekwoordelijke keuken.

Kunstenaars Lonneke Gordijn (1980) en Ralph Nauta (1978) richtten in 2007 studio DRIFT op. Met een multidisciplinair team van 64 mensen werken zij aan ervaringsgerichte sculpturen, installaties en performances. Hun werk legt parallellen tussen door de mens gemaakte en natuurlijke structuren, door middel van deconstructieve, interactieve en innovatieve processen. De kunstenaars stellen fundamentele levensvragen en verkennen een positief scenario voor de toekomst. Studio DRIFT realiseerde in de afgelopen jaren wereldwijd tal van tentoonstellingen en (publieke) projecten. Zo is hun regelmatig prijswinnende werk onder meer tentoongesteld in The Shed NYC (2021), het Stedelijk Museum (2018), tijdens Art Basel (2017, 2021), in het Victoria & Albert Museum (2009, 2015), op de Biënnale van Venetië (2015) en Burning Man (2018, 2021). Het werk van studio DRIFT is daarnaast opgenomen in diverse permanente collecties, zoals die van het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Rockefeller Center en het Victoria & Albert Museum.
Tijdens hun 1,5 tot 2 uur durende masterclass gaan Gordijn en Nauta, met schrijver, producent en regisseur Sil van der Woerd en kunstenaar en filmmaker Jefta Varwijk – met wie het collectief eerder samenwerkte - kijken naar de impact van kunst in het algemeen, het werk van studio DRIFT en de werkwijze van het collectief in ‘t bijzonder.
Masterclasses