Ga naar inhoud
Hans Beerekamp bewijst aan de hand van filmfragmenten, foto’s en anekdotes de laatste eer aan Henny Vrienten en Heddy Honigmann en andere Nederlandse filmpersoonlijkheden die ons het afgelopen festivaljaar ontvielen.
Al meer dan twintig jaar verzorgt film- en tv-criticus Hans Beerekamp de rubriek The Big Sleep. Eerst voor de Filmkrant, vervolgens voor het filmblad Skrien en nu voor www.hetschimmenrijk.nl. In dit overzicht houdt hij nauwgezet bij wie ons in de filmwereld in binnen- en buitenland zijn ontvallen. In korte artikelen schetst hij het leven van de overleden acteur, regisseur, editor of filmbons.

Tijdens het festival wordt jaarlijks, een speciale Nederlandse aflevering van Het Schimmenrijk gepresenteerd, met dank aan het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Hierin belicht Beerekamp aan de hand van korte films en filmfragmenten de levens van Nederlandse filmmensen die sinds het vorige festival zijn overleden. Zo zullen dit jaar filmfragmenten te zien zijn met of van onder meer componist Henny Vrienten, regisseur Heddy Honigmann en regisseur en acteur Gijs de Lange.