Ga naar inhoud
Als het Nederlands Film Festival érgens om bekend staat, dan is ‘t wel het Gouden Kalveren Gala, powered by VriendenLoterij vanaf 2022. Wie gaan er naar huis met het beeldje én de eer? Het gala wordt gepresenteerd door Soshka Duysker.

Voor velen is de uitreiking van de Gouden Kalveren, de grote filmprijzen van Nederland, het feestelijke en spannende hoogtepunt van het festival. Op zaterdag 24 september worden de genomineerden bekendgemaakt en op vrijdag 30 september is het VriendenLoterij Gouden Kalveren Gala. Hierbij maken producenten, scenaristen, regisseurs, acteurs en allerhande vakmensen die meewerkten aan speelfilms, korte films, documentaires, series en digitale cultuurproducties kans op de felbegeerde beeldjes uit 21 categorieën. Wie gaan dit jaar naar huis met de prijzen en de eer?

Na de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse filmprijzen gaat de avond over in het Filmbal. Velen uit de Nederlandse filmindustrie zijn erbij om samen het glas te heffen op een geslaagd filmjaar en de afsluiting van het Nederlands Film Festival 2022.

De livestream is vanaf 20:00 te volgen via onze homepage en op RTV Utrecht.

Gouden Kalf Competitie