Ga naar inhoud
Nafiss Nia heeft met Die middag de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2023 in het Louis Hartlooper Complex ontvangen. Om dit te vieren is de film nog een keer te zien!

Die Middag
Om te voorkomen dat ze naar Iran wordt teruggestuurd, ontvlucht de uitgeprocedeerde Roya haar asielzoekerscentrum. Haar hoop is om een tijdje bij Nassim te verblijven, een Iraans meisje waarvan het gerucht gaat dat ze afgewezen vluchtelingen bijstaat. Maar in plaats daarvan treft ze Nassims broer, die claimt de sleutel van het appartement kwijt te zijn en daarom de deur voor Roya niet te kunnen openen. Die gesloten deur is het vertrekpunt voor deze origineel vormgegeven ontmoeting tussen twee mensen die uit hetzelfde thuisland zijn gevlucht, maar er tegengestelde levensvisies op nahouden.

Powered by Cineville
Cineville is fan van het Forum van de Regisseurs! En daarom mogen Cinevillers een gratis +1 meenemen naar alle vertoningen van het Forum! Als je een Cinevillekaartje in je winkelmandje doet, verschijnt deze optie vanzelf. Heb je nog geen Cinevillepas? Klik hier om lid te worden.

Forum van de Regisseurs Specials