Ga naar inhoud
Housewitz_still_1.jpg

Forum van de Regisseurs: Housewitz

Onder het motto ‘de oorlog als huisgenoot’ onderzoekt dochter en filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar moeder al jaren weigert haar huis te verlaten. De Holocaust blijkt ook binnenshuis nog dagelijks aanwezig.

In het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi.

Curatoren Hugo en Beri over de film: “Lous Hoogendijk zet haar hakken vast in het zand van het verleden, terwijl dochter en regisseur Oeke haar observeert. Haar moeder verlaat nooit meer het huis, echt niet en al tientallen jaren niet. Ze sluit zich op in haar herinneringen. Dochter Hoogendijk komt vanaf voorzichtige afstand steeds iets dichterbij. Een pijnlijk portret om op te tekenen, een absurde werkelijkheid die op een paar vierkante meter de last weergeeft die Holocaust-overlevenden hun leven lang bij zich dragen.”


Housewitz_ps_1_jpg_sd-high.jpg
Forum van de Regisseurs Gouden Kalf Competitie

Bekijk trailer

Stills

Housewitz_still_2.jpg