Ga naar inhoud
De bioscoopstoel wordt een (comfortabele) collegebank tijdens vier verdiepende Filmcolleges waarbij steeds een andere NFF-premièrefilm of -serie wordt vertoond. Na de film krijgen studenten en andere belangstellenden de kans om regisseurs, cast- en crewleden aan de tand te voelen in een uitgebreid nagesprek.

Het derde filmcollege uit onze reeks draait om Narcosis van regisseur Martijn de Jong. Na de vertoning is er een nagesprek met cast- en crewleden. Deze dramafilm werd door de Volkskrant geselecteerd als een van de parels van het festival.

In Narcosis raakt een hecht gezin volledig ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid. Alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ondraaglijke verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen gaan hierdoor zelf op zoek naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Datum: maandag 26 september
Tijd: 9.15 - 12:30
Locatie: Stadsschouwburg – Grote Zaal

De Filmcolleges worden in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht georganiseerd.

Masterclasses