Ga naar inhoud
Opgroeien gaat gepaard met zelfonderzoek, op eigen benen leren staan en je verhouden tot anderen. Dat iedereen dit anders ervaart, laten de personages in dit filmblok zien.

Opgroeien betekent: jezelf leren kennen. Je leert op eigen benen staan en ontdekken hoe jij je verhoudt tot anderen. In dit filmblok legt ieder personage deze zoektocht op eigen wijze af. Zo is lifestyle-Instagrammer Florian in de animatiefilm Nobody online verschrikkelijk populair. Maar waar kom je real life vrienden tegen als je leeft voor selfies en hashtags? Selena (14) uit Buitenspel is ‘one of the guys’ in haar voetbalteam, tot een tweede meisje zich aanmeldt. In de documentaire Wacht maar af blijkt Emma (15) de enige fan van Ramses Shaffy tussen klasgenoten die massaal voor hedendaagse artiesten als Billie Eilish vallen. Tegen de stroom in probeert Emma in Shaffy’s voetsporen te treden, ondanks de pestkoppen om haar heen.

Klas 1 en 2 | Duur: 90 min (incl. nagesprek)
Thema's: zelfbeeld, identiteit, opgroeien
Leergebieden: Nederlands, CKV, maatschappijleer
Kosten: €5,50 per leerling

NFF Educatieprogramma
Met het educatieprogramma van 2023 helpt NFF om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Kom op 22, 25 of 26 september met je klas naar het festival.