Ga naar inhoud
Hooghiemstra.jpg

Animatie Avond Utrecht

De tweede editie van de Animatie Avond Utrecht op dinsdag 27 september bij Hooghiemstra herenigt gevestigde animatiestudio’s en introduceert vers talent. Hooghiemstra zet hiermee de missie voort om Utrechtse animatoren een podium en jaarlijks terugkerend thuishonk te geven.

Pop-up bioscoop
Nieuw dit jaar is de knusse opzet van een pop-up bioscoop in restaurant Karibu, onder het dak van het creatieve verzamelpand Hooghiemstra. Net als tijdens de eerste editie vertonen Utrechtse makers hun nieuwste of beste werk. Ook krijgen animatie-liefhebbers nu weer de unieke mogelijkheid om de geheimen van hun favoriete makers te ontrafelen tijdens een Q&A.

Iconen en vers talent
Op de line-up prijken grote namen en vers HKU talent: het bekroonde animatie trio Job, Joris en Marieke, productiehuis Il Luster, Lotte Dijkstra en Tonke Koppelaar, Anna Koppen, Sophia Twigt, Studio Xander i.s.m. Studio Blender, Romee van der Schoot, Iris Pontoni, Sophie van der Mars, Udo Prinsen en Daan Lucas.

Splinternieuw
Het publiek krijgt onder meer de splinternieuwe animatiefilm Nobody van Job, Joris en Marieke te zien. Udo Prinsen primeurt scènes uit zijn nieuwste werk: een animatie van 900 seconden ter ere van de 900ste verjaardag van de stad Utrecht, gemaakt door 90 animatoren. Verder kan de kijker zich vergapen aan een diverse selectie animaties, van vrolijke korte films tot langere met maatschappelijke thematiek als thuisloos worden en het onopgesmukte leven van een vlogger. Wie meer houdt van het serieuze en soms duistere werk komt ook aan zijn trekken.

Klik hier voor tickets.

Professionals