Wild Romance

Jean van de Velde Speelfilm - 2006 - 103 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Marcel Hensema

Gouden Kalf-nominatie

Beste Montage

Beste Production Design Vincent de Pater

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De opkomst van Nederlands bekendste rock-'n-rolljunkie en kunstenaar Herman Brood midden jaren zeventig wordt in deze muziekfilm vooral verteld vanuit het perspectief van manager for life Koos van Dijk.

Niet de muzikant en kunstenaar Herman Brood (Daniël Boissevain), maar eerder diens manager for life Koos van Dijk (Marcel Hensema) is de centrale figuur in de muziekfilm van regisseur Jean van de Velde over Nederlands bekendste rock'n'rolljunkie en zijn band Wild Romance. Vanuit het perspectief van Van Dijk wordt het ontstaan van het succes van Brood & band midden jaren zeventig verteld, waarbij aandacht wordt besteed aan de hits (in beroemd geworden optredens), aan de ruzies, romances, bandwisselingen en de Amerikaanse tour. De gebeurtenissen zijn waarheidsgetrouw weergegeven, alsook de onverwoestbare band tussen de muzikant en zijn manager. Geleidelijk ontstaat het beeld van de muzikant die niet zonder drugs het podium op durfde. De film eindigt met ware beelden van de begrafenis van Brood, die op 54-jarige leeftijd in de zomer van 2001 van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam sprong.

Credits

Producent(en) Denis Wigman
Bob van Hellenberg Hubar
Andre de Raaff
Productiebedrijf
M4all
Coproducent(en)
Terry Glinwood
Camera
Production Design
Montage
Martyn Gould
Sound Design
Glen Freemantle
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland