Wild, bonte families op de Veluwe

Luc Enting Lange documentaire - 2018 - 80 min.

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In het hart van Nederland, de Veluwe, proberen Raaf, Edelhert, Vos en Wild Zwijn elkaar en de natuur te overleven. Van winter naar winter, van ijstijd naar ijstijd.

Natuurdocumentaire over het leven van een viertal jonge dieren: een everzwijn, een edelhert, een raaf en een vos. De dieren worden vier seizoenen lang gefilmd op de Veluwe, midden in het hart van Nederland. Op het snijvlak van drama en documentaire, zien we hoe deze charismatische wilde dieren opgroeien en proberen te overleven; van geboorte via puberteit naar volwassenheid en het beginnen van hun eigen familie. André van Duin vertelt hun levensverhaal, dat soms verdacht veel weg heeft van het onze.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Omroep
Distributie
Voice-over
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland