Whiplashed

Arnoud Rijken Korte film - 2008 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte animatiefilm met computerbewerkte filmbeelden, over een man die na een auto-ongeluk in het ziekenhuis langzaam zijn geheugen terugkrijgt. Wat is er gebeurd voordat hij tegen die boom reed?

Een animatiefilm op basis van echte filmbeelden met herkenbare acteurs, die met de computer zijn bewerkt en ingekleurd. Een man zit 's nachts in een auto, die tegen een boom is gecrasht. Een vrouw ligt bloedend voorovergebogen op het stuur. Hij weet niet wat er gebeurd is. In de ambulance en later in het ziekenhuis komt zijn geheugen in flarden terug, onderstreept door lichtflitsen van koplampen, gangverlichting en bliksem.

Credits

Scenario Arnoud Rijken
Producent(en) Michiel Snijders
Productiebedrijf
Geluidsnabewerking
Mixage
Visual Effects
Arnoud Rijken
Ramon Verberne
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland