Vrijdag de 14de - Wake-up Call

Mark de Cloe Televisiedrama - 2003 - 26 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste TV Drama kort Mark de Cloe

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vijfdelige tv-serie geeft scenaristen de kans hun televisiedebuut te maken samen met bekende regisseurs. In Wake-up Call halen vijf vrienden een kick uit het plegen van confronterende acties.

Vijfdelige televisieserie gaf vijf scenaristen de kans hun televisiedebuut te maken in samenwerking met bekende regisseurs. Ieder schreef een verhaal over mensen die niet bij de pakken neerzitten. Met dynamisch camerawerk volgt Wake-up Call een vijftal vrienden die een kick halen uit het wakker schudden van mensen met confronterende acties. Als zwemtalent Lana tijdens een in scène gezette aanrijding verlamd raakt door een dwarslaesie, neemt ze een ingrijpende beslissing.

Credits

Scenario Danny Gordijn
Producent(en) Gerrit Martijn
Camera
Production Design
Jeroen Jedeloo
Joppe van der Zwan
Eric Bernhard
Montage
Sytse Kramer
Mixage
Laurence Horne
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland