Voor Allah en vaderland

Kolijn van Beurden, Henk Harding Korte documentaire - 2011 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Oud-LPF'er Henny Kreeft wil met de Nederlandse Moslim Partij een miljoen moslims in Nederland een stem geven. De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 laten zien dat de NMP nog een lange weg te gaan heeft.

Een miljoen moslims leven in Nederland, maar geen enkele partij geeft hen politiek een stem of gezicht. Terwijl religie nu een hoofdthema is in het politieke debat. Henny Kreeft, sinds 1990 moslim en getrouwd met een Marokkaanse vrouw, richtte daarom de Nederlandse Moslim Partij (NMP) op. Kreeft is oud-LPF'er en was gemeenteraadslid in Emmeloord voor Onze Nieuwe Samenleving (ONS). Zijn ambitie is van de NMP een landelijke partij te maken.
De documentaire volgt Henny Kreeft vanaf de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen van 2009 in PVV-thuisland Venlo, tot na de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Hij brengt een bezoek aan zijn ouders in Gilze-Rijen, flyert met zijn vrouw in Emmeloord en vergadert met het bestuur in wezenloze zaaltjes. Bekwame mensen en financiering regelen is een zware opgave. Na de teleurstellende uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2010 lopen de spanningen binnen de prille partij al snel op. Zal de NMP het redden?

Credits

Producent(en) Kolijn van Beurden
Productiebedrijf ProCamjo
Camera
Montage
Noël van Rens
Set geluid
Kolijn van Beurden
Henk Harding
Mike Warmels
Eric de Roode
Productieland(en)
Nederland