Terbeschikkinggesteld

Olivier Koning Lange documentaire - 1984 - 85 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Olivier Koning

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire toont het alledaagse leven in een TBR kliniek en laat daarbij gevangenen, therapeuten en een justitiebeambten aan het woord. In 1984 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Voor Terbeschikkinggesteld (1984) verbleef Koning wekenlang in verschillende tbr-klinieken. De film geeft een beeld van de oplegging en uitvoering van T.B.R. (later tbs genaamd), de maatregel waarbij ontoerekeningsvatbare delinquenten in een instelling worden opgesloten en behandeld. Koning toont het alledaagse leven in zo'n kliniek en laat daarbij gevangenen, therapeuten en justitiebeambten aan het woord. In 1984 bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire.

Credits

Producent(en) Niek Koppen
Productiebedrijf
Red Dog Productions BV
KRO TV
Camera
Montage
Teun Pfeil
Set geluid
Productieland(en)
Nederland