Te gek om los te lopen

Guido Pieters Speelfilm - 1981 - 98 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomedie over enkele chronische patienten die langdurig zijn opgenomen in een psychiatrische inrichting, zonder hoop op genezing.

Tragikomedie over enkele chronische patienten die langdurig zijn opgenomen in een psychiatrische inrichting, zonder hoop op genezing. Geheel volgens de ideeën van de jaren negentienzeventig krijgen ze de kans een leefgemeenschap buiten de inrichting op te bouwen. De confrontaties met de harde werkelijkheid van het dageliijks leven zorgt voor komische momenten met een bittere ondertoon. Opgedragen aan 'de 20.000 Nederlanders die langer dan tien jaar in een psychiatrische inrichting verblijven'.

Credits

Scenario Karin Loomans
Guido Pieters
Producent(en) Peter Kanters
Productiebedrijf
Cinecentrum
Uitvoerend producent(en)
Carl Tewes
Camera
Rob van der Drift
Production Design
Ruud van Dijk
Montage
Ton Ruys
Set geluid
Piet Rodenburg
Muziek
Cast