R U There

David Verbeek Speelfilm - 2010 - 87 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Lennert Hillege, NSC

Beste Geluid Peter Warnier

Gouden Kalf-nominatie

Beste Montage Sander Vos

Beste Regie David Verbeek

Beste Scenario Rogier de Blok

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een professionele gamer vermijdt het echte leven terwijl hij in cyberspace oorlogen uitvecht. Als hij op straat getuige is van een ongeluk, wordt hij geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid.

Als jonge, professionele gamer reist Jitze de hele wereld over. Bijna blasé arriveert hij met z'n teamgenoten op een videogamewedstrijd in Taiwan. Hij schiet online tegenstanders neer in fictieve oorlogsgebieden, in real life trekt hij zich daarna terug in zijn hotelkamer; de werkelijkheid interesseert hem minimaal. Pas wanneer hij getuige is van een ernstig verkeersongeluk, wordt hij zich bewust van zijn eigen sterfelijkheid. In die verwarrende dagen ontmoet hij een intrigerende Taiwanese in het hotel, die hij vooral durft te benaderen op het virtuele platform Second Life. Deze tweede lange speelfilm van David Verbeek, draait net zoals Shanghai Trance (2008) om een jonge westerling in Azië. Omdat de virtuele wereld zo'n belangrijk onderdeel vormt in het leven van Verbeeks personage Jitze én diens generatie, speelt een deel van het verhaal zich af in cyberspace met behulp van animatie. R U There ging wereldwijd in première tijdens het filmfestival in Cannes in het programmaonderdeel Un Certain Regard.

Credits

Productiebedrijf
IDTV Film
Les Petites Lumieres
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Wang Chih Hui
Lin Ing Chyang
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland