Pekka

Alexander Oey Lange documentaire - 2014 - 85 min.
Vanaf 12 jaar
Discriminatie
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van een Finse probleempuber die geen aansluiting vond bij zijn omgeving en ten slotte uit blinde (zelf)haat een bloedbad aanrichtte op een middelbare school.

Op 7 november 2007 vielen bij een schietpartij op een middelbare school in het Finse forensenplaatsje Jokela acht dodelijke slachtoffers. De dader stierf dezelfde dag in een ziekenhuis aan de verwondingen die hij zichzelf had toegebracht. Het betrof de achttienjarige scholier Pekka-Eric Auvinen. Deze documentaire reconstrueert de weg die Pekka aflegde tot zijn destructieve gruweldaad. Gesprekken met zijn ouders, klasgenoten en leraren scheppen het beeld van een eigentijdse puber die in een sociaal isolement wegzonk.

Credits

Productiebedrijf
Submarine Film
Vaski Filmi
Coproducent(en)
Janne Niskala
Uitvoerend producent(en)
Research
Alviina Alametsä
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Rasmus Bruun
Visual Effects
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland