Paradise Girls

Fow Pyng Hu Speelfilm - 2005 - 97 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In een raamvertelling vanaf een paradijselijk, zonovergoten strand denken drie jonge vrouwen terug aan recente, dramatische wendingen in hun leven.

In een raamvertelling vanaf een paradijselijk, zonovergoten strand denken drie jonge vrouwen terug aan recente, dramatische wendingen in hun leven. Hun verhalen worden verteld in drie afzonderlijke, opeenvolgende flashbacks, waarbij telkens een man een belangrijke rol speelt. De eerste vrouw, Miki, reist haar Nederlandse lief achterna vanuit Tokio nadat hij terug naar huis is gegaan. De tweede, Pei Pei, werkt in een Chinese snackbar in het Zuid-Hollandse Ekelen, samen met haar conservatieve, ontevreden vader die zich in Nederland niet thuisvoelt. Shirley, ten slotte, leeft in Hongkong als alleenstaande moeder. Haar jonge zoontje heeft een hartafwijking; ze zoekt geld voor de kostbare operatie. Regisseur Pyng Hu toont de emoties en twijfels van de drie vrouwen in een beheerste, aandachtige stijl, met vaak lange shots en scènes, strakke kaders en subtiele muziek.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Pandora Film Produktion
Coproducent(en)
Christoph Friedel
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Menno Boerema
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland