One Night Stand IX - Ketamine

Rogier Hesp Televisiedrama - 2014 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Broederdrama over de twintigers Vincent en Sjoerd die na de begrafenis van hun moeder niet zozeer haar dood als wel haar falende moederschap verwerken.

De 21-jarige Vincent en zijn vijf jaar oudere broer Sjoerd blijven na het overlijden van hun moeder in een stacaravan aan de rand van haar Vlaamse geboortedorp wonen. Ze zoeken troost bij elkaar. Al snel blijkt dat het verdriet eerder haar falende moederschap dan haar dood betreft. Met een nihilistische levensstijl bevechten ze de pijn en slijten ze hun dagen met drugsgebruik en destructief gedrag. Hoewel Vincent terug wil naar Nederland en het verleden wil loslaten, lijkt de broederband te sterk om deze te kunnen verbreken.

Credits

Scenario Thijs de Boer
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland