Max

Claudia Ruiz, Gijs Verkoulen, Sara Beumer Korte film - 2005 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimentele film over een dag in het leven van de blindgeboren Max. Vanuit zijn perspectief wordt een wereld getoond die een abstracte vertaling is van het beeld zoals hij dat kent.

Hedendaagse versie van de documentairefilm Blind Kind van Johan van der Keuken uit 1964. Een dag in het leven van de blindgeboren Max. Vanuit diens perspectief wordt een wereld getoond die een abstracte vertaling is van het 'gewone' beeld zoals hij dat kent. Dingen die voor Max alledaags zijn, zijn voor de kijker een verrassing. Omgekeerd wordt onthuld hoe anders het voor Max is buitenshuis te lunchen, boeken naar een bibliotheek te brengen of door een park te wandelen.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Marlies Staalman
Camera
Production Design
Hero Idema
Sjoukje van Laer
Finbar van Wijk
Sound Design
Tuur Hendrikx
Lucas van Tol
Anne Parlevliet
Set geluid
Stefan Leertouwer
Robin Schaefer
Visual Effects
Tijs Hendrikx
Itamar Naamani
Dustin Kershaw
Anton Bensdorp
Stefan de Jonge
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland