Levenslied

Froukje Bos Lange documentaire - 1991 - 100 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Froukje Bos

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret waarin enkele bewoners van De Walenburg, het Amsterdamse opvangtehuis voor dak- en thuislozen commentaarloos worden geobserveerd. In 1992 winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Voor de Stichting Pandora, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de positie van mensen met psychische en psychiatrische problemen, maakte Froukje Bos vijf documentaire portretten over de maatschappelijke positie van psychiatrische patiënten en ex-patiënten. In Levenslied worden enkele bewoners van De Walenburg, het Amsterdamse opvangtehuis voor dak- en thuislozen commentaarloos geobserveerd. De film won in 1992 een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Credits

Scenario Froukje Bos
Producent(en) Marijke Knuttel
Dirk Schreiner
Productiebedrijf
Stichting Pandora
Added Films International
Camera
Montage
Set geluid
Roel Bazen
Lukas Boeke
Charles Kersten
Omroep
Productieland(en)
Nederland