L'Amour des Moules

Willemiek Kluijfhout Lange documentaire - 2012 - 80 min.

Andere prijzen

Cinema.nl Afficheprijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De mossel leeft onder water, de mens op het vasteland. En toch zijn de overeenkomsten tussen beiden opvallend. Ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting en dood.

De mossel leeft onder water, de mens op het vasteland. En toch zijn de overeenkomsten tussen beiden opvallend. Want ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting, puberteit en dood. In deze documentaire worden prachtige natuuropnames onder water - van de conceptie van de mossel tot aan zijn sterven - afgewisseld door portretten van mensen die een speciale relatie met dit tweekleppig weekdier hebben. In Noord-Holland, in de Waddenzee, groeien de meeste mosselen, maar vissers mogen er om milieuredenen niet meer vissen. Een traditioneel ingestelde mosselman blijft erbij dat mosselen voedsel voor de toekomst zijn en bovendien milieuvriendelijk en duurzaam. Maar hoe bewijst hij dat voor zijn zaak failliet gaat? Ook diverse andere verhaallijnen reflecteren op de relatie, verschillen en overeenkomsten tussen mossel en mens.

Credits

Producent(en) Reinette van de Stadt
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Bram Crols
Mark Daems
Camera
Montage
Dieter Diependaele
Govert Janse
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland