Kort! - Sunset From a Rooftop

Marinus Groothof Korte film - 2009 - 10 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Film Marinus Groothof

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Belgrado, 1999. Terwijl op de achtergrond de NAVO-bommen vallen, gaan de levens van een groep jongeren - waarvan de zwangere Ivana de spil is - in deze melancholieke film gewoon door.

De NAVO-bombardementen op Belgrado in 1999 lijken op het eerste gezicht weinig gevolgen te hebben voor een groep plaatselijke jongeren. Enthousiast vertelt Ivana haar vriendin dat ze zwanger is, al reageert haar vriend Matej nog wat nukkig. Maar tijdens de zonsondergang uit de titel blijken de levens van de groep jongeren uit deze melancholieke film letterlijk te worden gekleurd door de geopolitieke schermutselingen.

Credits

Producent(en) Sander Verdonk
Gertjan Langeland
Productiebedrijf
LEV Pictures
Camera
Production Design
Ivana Vasic
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland