Kort Rotterdams - Heartbeat

Edwin van Viegen Korte film - 2008 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als grootvader zijn verjaardag door moet brengen in het ziekenhuis neemt zijn kleindochter een symfonie van stadsgeluiden op, zodat hij nog één keer een tocht door Rotterdam kan maken.

Een man heeft zijn kleindochter van jongs af aan leren genieten van alledaagse geluiden: de boten op het water, claxons, klakkende hakken, drilboren, klinkende glazen. Als hij zijn verjaardag door moet brengen in het ziekenhuis neemt zij al skatend een symfonie van stadsgeluiden op, zodat hij nog één keer een tocht door Rotterdam kan maken. Monic Hendrickx speelt de dochter die haar vader probeert op te vrolijken met vioolspel, maar hij prefereert een 'openluchtconcert'.

Credits

Scenario Helen van Oosten
Producent(en) Joost van Baardewijk
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Job te Veldhuis
Sound Design
Gabor Verhoeven
Geluidsnabewerking
Gabor Verhoeven
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland