Kauwboy

Boudewijn Koole Speelfilm - 2012 - 84 min.
Vanaf 9 jaar
Angst

Gouden Kalf-winnaar

Beste Muziek Helge Slikker

Andere prijzen

NFF Publiekslieveling Speelfilm

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Boudewijn Koole

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een tienjarige zoon komt in opstand tegen zijn treurende vader en haalt stiekem toch een jong kauwtje in huis. Familiefilm biedt prachtig plek aan een grotemensenthema als verdriet.

Bekroonde familiefilm imponeert door een groot thema als verdriet vanuit het perspectief van een tienjarige jongen te vertellen, onder andere door ook de cameravoering letterlijk vanuit diens perspectief te nemen. De afwezigheid van de moeder heeft een verwijdering tussen de jongen en zijn vader veroorzaakt. De jongen vindt troost bij een jonge kauw die uit het nest gevallen is. Hij moet de vogel verborgen houden voor zijn vader, want die wil geen dieren in huis hebben. Jojo belt dagelijks stiekem met zijn moeder, die hij op haar verjaardag wil verrassen met de vogel. Zijn vader wil echter absoluut de verjaardag niet vieren van iemand die afwezig is. Dankzij de speciale band met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo uiteindelijk de muur rond het hart van zijn vader af te breken.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland